7 Лютого 2023
Новини

«єЧерга» за 100$: на Волині викрили корупціонерів

«єЧерга» за 100$: на Волині викрили корупціонерів

На системній корупції викрили чиновників Державної служби України з безпеки на транспорті.

Група посадовців налагодила злочинний механізм отримання грошей від вантажних автоперевізників. Зловмисники пропонували своє сприяння у пропуску поза чергою транспортних засобів через міжнародний пункт пропуску "Ягодин", - інформують в Управлінні СБ України у Волинській області.

Чиновники обіцяли вносити автомобілі поза чергою в інформаційну систему "єЧерга". Свої “послуги” посадовці оцінювали в 100 доларів США за один автомобіль.

Більше про так звану "червону картку" від Інтерполу можна дізнатися на сайті адвокатів у справах Інтерполу - https://interpollawfirm.com/ru/rublog/krasnaya-kartochka-interpol/.

Співробітники СБУ задокументували кілька таких фактів отримання неправомірних коштів. Також встановили, що зловмисники вимагали хабарі і від волонтерських організацій та благодійних фондів. Співробітники Служби безпеки затримали трьох осіб під час одержання чергової партії хабарів.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), трьом фігурантам повідомили про підозру. Наразі вирішується питання щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Посадовцям загрожує покарання до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники Управління СБУ у Волинській області за сприяння Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, а також Укртрансбезпеки, спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сбу, Корупція, митниця, Волинь
В тему

Останні матеріали