7 Лютого 2023
Новини

Дружині Медведчука повідомили про підозру: фінансувала росгвардію

Дружині Медведчука повідомили про підозру: фінансувала росгвардію
Дружині Віктора Медведчука Оксані Марченко повідомили про підозру за підпільне фінансування російсько-окупаційних військ.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Там зазначили, що викрили масштабну схему підпільного фінансування російсько-окупаційних військ із боку громадян України. До організації оборудки зокрема була причетна Оксана Марченко.

Саме вона є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства в Ялті, які переводили мільйонні суми на рахунки росгвардії та мвс рф в окупованому Криму, вказують в СБУ.

Встановили, що ці компанії платили окупантам нібито за «охорону нерухомості Медведчука» на території півострова. Крім цього, бізнес-структура Марченко регулярно поповнювала російський бюджет у вигляді сплати «податків і зборів».

Загальна сума здійснених платежів на користь росії становить більш як 50 мільйонів у гривневому еквіваленті. Для реалізації схеми Марченко зареєструвала в Ялті товариство зі статутним капіталом у понад один мільярд російських рублів.

Для його створення вона залучала активи трьох підконтрольних інвестиційних компаній, які розташовані у Києві. Потім «кримська» фірма підписала відповідні «охоронні» угоди зі структурами росгвардії та мвс рф.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф компанія Марченко продовжила фінансувати бюджет окупантів.

Під час 11 обшуків на об’єктах нерухомості дружини Медведчука, офісах її київських компаній та за адресами проживання їхніх топменеджерів співробітники СБУ виявили:

  • документи, комп’ютери, флешки та мобільні телефони із доказами оборудок;
  • печатки та банківські картки, які фігуранти використовували у незаконній діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Оксані Марченко та очільниці афілійованої фірми у Криму про підозру за ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу.

Санкція цієї статті караються позбавленням волі на строк від 6 до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Наразі слідчі готуються до повідомлення про підозру керівникам трьох київських компаній, причетних до злочинної схеми.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, віктор медведчук, сбу, оксана марченко
В тему