6 Лютого 2023
Новини

Землетрус у Туреччині: вже загинули понад 500 людей

Землетрус у Туреччині: вже загинули понад 500 людей
У Туреччині та Сирії внаслідок одного з найпотужніших землетрусів у Туреччині за останні 100 років вже загинули понад 500 людей.

Про це пише CNN.

За даними Геологічної служби США (USGS), землетрус магнітудою 7,8 стався за 23 кілометри на схід від Нурдагі в провінції Газіантеп, на глибині 24,1 кілометра. Нурдагі розташований уздовж турецько-сирійського кордону, і землетрус відчувався в кількох країнах регіону, зокрема в Сирії та Лівані.

За словами віцепрезидента Туреччини Фуата Октая, загинули щонайменше 284 людини, понад 2 300 отримали поранення.

У сусідній Сирії щонайменше 237 людей загинули та понад 630 отримали поранення, повідомило сирійське державне інформаційне агентство SANA з посиланням на представника Міністерства охорони здоров'я. Повідомляється про загиблих в Алеппо, Латакії, Хамі та Тартусі.

Землетрус стався до світанку, коли жителі, ймовірно, спали та не були готові до удару. На відео з Туреччини, опублікованому в соціальних мережах, видно десятки зруйнованих будівель, а налякані жителі метушаться на темних вулицях серед хаосу. Рятувальники проводять пошуково-рятувальні операції.

Сильні поштовхи відчувалися на півдні та в центральній частині Туреччини. Приблизно через 11 хвилин після основного землетрусу найсильніший афтершок магнітудою 6,7 стався приблизно за 32 кілометри на північний захід від епіцентру основного землетрусу. Ще один інтенсивний афтершок магнітудою 5,6 стався через 19 хвилин після основного землетрусу.

За даними Геологічної служби США, цей землетрус вважається найсильнішим у Туреччині з 1939 року — тоді землетрус такої ж магнітуди забрав життя 30 тисяч людей.

Землетруси такого масштабу трапляються рідко, у середньому в будь-якій точці світу відбувається менш як п'ять на рік. За останні 25 років у Туреччині сталося сім землетрусів магнітудою 7,0 або більше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: туреччина, природа
В тему