6 Лютого 2023
Новини

Резніков може піти з Міноборони: головне

Резніков може піти з Міноборони: головне

На посаді міністра оборони Олексія Резнікова може замінити керівник Головного управляння розвідки Кирило Буданов.

Про це повідомляють РБК-Україна та видання «Українська правда».

Згідно з даними джерел ЗМІ, Резнікова на посаді може замінити професійний військовий, а одним з головних кандидатів на його місце є Буданов. Співрозмовники РБК-Україна стверджують, що Резніков залишиться в команді, щоправда, вчорашні чутки про його переведення на посаду міністра юстиції не відповідають дійсності.

Очікується, що питання щодо відставки Резнікова можуть обговорюватись у неділю, 5 лютого, на засіданні фракції «Слуги народу».

Інформацію про можливе призначення Буданова підтвердили й джерела УП в Офісі президента, Кабміні та силових відомствах. Зокрема, співрозмовники розповіли, що Буданов вже шукає собі заміну в ГУР.

Міністр оборони України Олексій Резніков під час пресконференції в неділю, 5 лютого, висловив готовність піти у відставку, якщо таке рішення ухвалять президент України Володимир Зеленський та парламент.

«Коли я став уперше на публічну службу – це 2014 рік як секретар Київської міської ради, одразу всім сказав: жоден чиновник не вічний у кріслі. Тому будь-хто готовий у будь-який момент, коли цей етап завершиться. Рішення, бути мені міністром оборони чи ні, ухвалює одна людина — це верховний головнокомандувач, президент України Володимир Зеленський згідно з конституцією. Він дає подання про призначення, а Верховна рада призначає», - повідомив він.

Резніков додав, що лише за рішенням президента України прийматиме ті чи інші рішення.

«А далі знову ж таки робитиму те, що мені запропонує президент України. Я в команді, я робитиму все заради нашої перемоги», – наголосив міністр.

Водночас Рєзніков висловив готовність допомогти своєму наступнику, якщо так вирішать президент та парламент.

«Будь-який, хто буде міністром оборони України за бажанням, отримає будь-яку підтримку від мене: поради, консультації та подання тим міністрам оборони, із якими маю вже особисті стосунки», - підсумував міністр.

Нагадаємо, видання «Дзеркало тижня» з посиланням на документи повідомило, що ціни на закупівлю продовольства та надання послуг із харчування для військових у контракті Міноборони перевищують роздрібні у два-три рази. У НАБУ заявили, що розпочали розслідування фактів ймовірного завищення цін на закупівлю Міністерства оборони продуктів для армії ще до публікації інформації у ЗМІ.

25 січня на тлі скандалу із закупівлею продуктів для армії за завищеними цінами звільнили директора департаменту закупівель Міністерства оборони Богдана Хмельницького.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: міністерство оборони, звільнення
В тему

Останні матеріали