3 Лютого 2023
Новини

Сервісний центр Bayraktar в Україні: узгодили місце розташування

Сервісний центр Bayraktar в Україні: узгодили місце розташування
Фото ілюстративне

Місце розташування центру для обслуговування безпілотників Bayraktar вже узгодили в Міноборони.

Про це розповів начальник Головного управління земель оборони та фондів Міноборони Борис Закутній в інтерв’ю АрміяInform.

За його словами, Головне управління наразі здійснює загальну організацію та координацію роботи щодо будівництва та облаштування Спільного навчально-випробувального сервісного центру для обслуговування, поточного ремонту, модернізації, навчання персоналу, пов’язаного з експлуатацією БПЛА Bayraktar.

"На цьому етапі я чітко можу говорити, що цей проєкт уже імплементований в українське законодавство, адже роботі передувало укладення Меморандуму про співпрацю між Міноборони та компанією Baykar Makina…

А нещодавно ми провели низку нарад з інвесторами та всіма зацікавленими сторонами, в ході яких узгоджено місце розташування Центру та розроблено проєкт Дорожньої карти щодо передачі в користування земельної ділянки й врегулювання питань щодо подальшого спільного використання аеродрому", – резюмував Закутній.

Нагадаємо, за словами посла України в Туреччині Василя Боднара, проєкт заводу з виробництва турецьких безпілотників Bayraktar TB2 вже завершили, також підготовили необхідну юридичну базу.

Турецька компанія Baykar Makina планує завершити будівництво виробничого заводу в Україні за два роки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, туреччина
В тему

Останні матеріали