3 Лютого 2023
Новини

Посадовець Центральної військової комісії брав $5 тисяч за ухиляння від служби

Посадовець Центральної військової комісії брав $5 тисяч за ухиляння від служби
На хабарі спіймали заступника очільника Центральної військово-лікарської комісії Міноборони.
Він нібито пропонував за гроші довідку про непридатність до служби. Про це повідомляють СБУ та ДБР.

За даними слідства, він допомагав чоловікам призовного віку за різні суми грошей ухилятися від військової служби. Правоохоронці задокументували факт вимагання 5 тисяч доларів із призовника.

Як пише ДБР, до посадовця звернувся знайомий, який очолює благодійний фонд. Його співробітнику потрібно було виїхати за кордон, щоб знайти та завезти до України гуманітарну допомогу. Однак керівник фонду, схоже, не знав порядку виїзду за кордон для волонтерів тому запитав у посадовця, як оформити виїзд.

Заступника керівника комісії сказав, що виїзд треба оформлювати за допомогою видачі довідки про непридатність до військової служби, та пообіцяв оформити довідку за 5 тисяч доларів. Посадовця затримали, коли він отримав аванс у 2500 доларів і почав оформлювати документи.

Під час обшуків вдома та на роботі у працівника комісії виявили готівку у різній валюті на 5 мільйонів гривень. Наразі встановлюється походження цих грошей.

Посадовцю вже повідомили про підозру в отриманні хабаря (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу). Йому загрожує позбавлення волі на 10 років із конфіскацією майна. Правоохоронці клопотатимуть про тримання під вартою як запобіжний захід.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: хабар, міністерство оборони
В тему