2 Лютого 2023
Новини

Продуктовий скандал Міноборони: закупівельника арештували

Продуктовий скандал Міноборони: закупівельника арештували

Ексдиректора департаменту держзакупівель Міноборони Богдана Хмельницького, якого підозрюють у корупції, арештував Шевченківський райсуд Києва.

Про це інформує пресслужба Офісу генерального прокурора у коментарі УП; співрозмовник у правоохоронних органах.

Експосадовця взяли під варту. Суд також дав Хмельницькому можливість вийти під заставу.

Прокуратура не розголошує суму застави. Водночас, у відомстві кажуть, що вважають цю суму замалою, і тому вже оскаржили рішення. За даними УП, йдеться про 26 мільйонів гривень.

Хмельницького підозрюють у закупівлі майже 3 тисяч бронежилетів на понад 100 млн грн, які, за даними слідства, виявились неякісними.

Нагадаємо, видання "Дзеркало тижня" 21 січня повідоммило, що Міноборони закуповує харчі для військовослужбовців дорожче у два-три рази, ніж у магазинах Києва. Грудневу угоду з "Актив компані" від імені міністерства підписав Богдан Хмельницький.

Спершу в Міноборони назвали інформацію журналістів "маніпуляціями та введенням в оману" та обіцяли звернутися до СБУ. Міністр Олексій Резніков відкинув звинувачення.

Згодом заступник міністра В’ячеслав Шаповалов подав у відставку і був звільнений. Також з відомства звільнили Богдана Хмельницького. 1 лютого Хмельницькому оголосили підозру у розтраті державних коштів на суму 107 796 050 грн. За даними слідства, він закупив для ЗСУ майже 3 тис. бронежилетів, які виявились неякісними.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: міністерство оборони
В тему

Останні матеріали