2 Лютого 2023
Новини

До переломного моменту наближається битва за Бахмут

До переломного моменту наближається битва за Бахмут

Оскільки росія кидає в бій нові сили,то є ймовірність, що битва за Бахмут наближається до переломного моменту.

Про це пише британське видання Financial Times. Видання пише, що російські війська атакують місто з трьох напрямків, чинячи сильний тиск на основну лінію постачання України.

Хоча, за словами аналітиків, Бахмут не має великого військового значення, він став центром українського опору, а також символом прагнення росії відновити бойовий імпульс.

В авангарді російського наступу на Бахмут були найманці ПВК «Вагнер», яких використовували як гарматне м'ясо. Але тепер, за словами одного з командирів українського підрозділу, який діяв у Бахмуті, найманців підтримують добре навчені російські регулярні війська.

Днями представники окупаційної адміністрації навіть заявили, що нібито фактично оточили місто. Українські військові спростовують цю заяву: шосе Бахмут-Костянтинівка, найважливіший маршрут постачання армії та артерія евакуації цивільного населення, залишається під їхнім контролем.

«Робиться все, щоби російські сили не блокували рух наших підрозділів. До Бахмуту доставляється все необхідне обладнання, боєприпаси, продовольство тощо», – зазначив представник Східного командування України Сергій Череватий.

При цьому експерт та директор Rochan Consulting Конрад Музика вважає, що «загальна ситуація в районі Бахмута погіршується для українців, головним чином тому, що росіяни мають вогневий контроль над основними шляхами постачання до міста».

Росіяни вважають, що захоплення Бахмут відкриє їм шлях до окупації усієї Донецької області. Однак, хоч і Бахмут служить регіональним вузлом з кількома автомагістралями, що ведуть до Слов'янська та Краматорська, поступ далі навряд чи буде простішим, ніж боротьба за саме місто.

«Якщо не станеться обвалу українських оборонних рубежів, росіяни матимуть тяжке просування вперед», — додав Музика.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією
В тему