2 Лютого 2023
Новини

Обстріл Харківщини та ракетні удари по Донеччині: дані ОВА

Обстріл Харківщини та ракетні удари по Донеччині: дані ОВА
Українські населені пункти 1 лютого, а також у ніч проти 2 лютого та зранку продовжували накривати вогнем російсько-окупаційні війська.
Про це відомо з даних ОВА.

Харківщина: очільник ОВА Олег Синєгубов повідомив, що близько 7:00 2 лютого окупанти обстріляли Куп'янськ, поранень зазнала 67-річна жінка. У селі Кругляківка Куп'янського району внаслідок ранкового обстрілу поранений 46-річний працівник ДСНС. Також зранку окупанти обстріляне смт Козача Лопань, через що пошкоджено будівлю селищної ради. Попередньо, без постраждалих.

Протягом минулої доби росіяни обстрілювали Куп'янськ, Вовчанськ, Стрілечу, Дворічну, Старицю, Огірцеве та інші населені пункти Куп'янського, Чугуївського й Харківського районів.

«Під вогнем була переважно приватна житлова забудова. Багато будинків пошкоджено, вибиті вікна, зруйновані господарчі споруди», — зазначив Синєгубов.

Херсонщина: російські війська зранку відкрили вогонь по житловому сектору селища Комишани. Окупанти влучили у приватний будинок. Уламки російського снаряда смертельно травмували 44-річну жінку, вона загинула на місці, повідомили в ОВА.

За даними місцевої влади, протягом 1 лютого російські окупанти 34 рази обстріляли територію Херсонщини. Вони били з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, танків та безпілотників. Херсон армія рф атакувала двічі, внаслідок чого в місті пошкоджено житлові будинки. Минулої доби через російські обстріли 4 людини зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Донеччина: ввечері 1 лютого росіяни завдали ракетного удару по Краматорську — загинули щонайменше 3 людини. Повністю знищена багатоповерхівка в центрі міста. Рятувальна операція триває, повідомив очільник ОВА Павло Кириленко.

Також учора ракетного удару зазнали Дружківка, Слов'янськ і Краматорськ — пошкоджено складські приміщення, без постраждалих.

На Волноваському напрямку 2 будинки зазнали пошкоджень у Богоявленці Вугледарської громади. Під російськими обстрілами також опинилися Вугледар, Новоукраїнка та Пречистівка — без жертв.

На Донецькому напрямку вночі зафіксували поодинокі обстріли Мар'їнки та Красногорівки. На Горлівському напрямку в Бахмуті через обстріли 2 людини зазнали поранень, 2 будинки пошкоджені. У Соледарській громаді через російські удари пошкоджено 2 будинки в Парасковіївці та 2 — у Васюківці.

На Лисичанському напрямку близько 10 обстрілів зафіксовано в Торському і Зарічному Лиманської громади. Загалом за добу росіяни вбили 3 жителів Донеччини, ще 22 — поранили.

Луганщина: очільник ОВА Сергій Гайдай повідомив, що внаслідок російського обстрілу деокупованого села Невське Сватівського району поранено місцеву мешканку.

Так, 1 лютого на одне з подвір‘їв у селі Невське прилетів російський снаряд, зачепило власницю, яка перебувала в той момент надворі. Жінку поранено в ногу. Її одразу евакуювали до лікарні на Донеччині.

Запорізька область: за повідомленням Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, протягом 1 лютого окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Малинівка, Оріхів, Новоандріївка, Новоданилівка, Нестеренка, Білогір'я, Мала Токмачка, Ольгівське, Приморське, Плавні, Комишуваха.

Місцева влада отримала 8 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф.

Миколаївщина: 1 лютого о 13:15 окупанти завдавали ударів із реактивних систем залпового вогню по населеному пункту Куцурубської громади Миколаївського району. Руйнувань та постраждалих немає. У ніч проти 2 лютого о 01:10 війська рф здійснювали артилерійський обстріл по Очаківській громаді. Постраждалих немає, повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Сумщина: в ніч проти 2 лютого росіяни обстрілювали Есманьську та Білопільську громади. Зафіксовано 24 прильоти. Есманьську громаду з території рф окупанти обстріляли з кулемета. У Білопільській громаді був обстріл із гранатомета. Минулося без втрат та пошкоджень, кажуть в ОВА. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему