2 Лютого 2023
Новини

Деокупація Криму: в Пентагоні сумніваються, що Україна найближчим часом зможе відвоювати його

Деокупація Криму: в Пентагоні сумніваються, що Україна найближчим часом зможе відвоювати його

Окупований Крим найближчим часом навряд чи зможе відвоювати Україна.

Таку думку на секретному брифінгу перед комітетом Палати представників у справах збройних сил висловили чотири високопосадовці Пентагону, повідомляє Politico.

Як зазначає видання, така оцінка, напевно, розчарує українських лідерів, які вважають повернення півострова однією зі своїх головних цілей.

На чому базується така оцінка доповідачів – невідомо. Однак, як повідомили джерела, безпосередньо обізнані зі змістом брифінгу, Пентагон не вірить, що Україна має або скоро матиме можливість витіснити російські війська з півострова.

Ще одне джерело сказало, що доповідь була більш двозначною, але суть залишається в тому, що перемога України в наступі з метою повернути Крим «не гарантована».

Серед доповідачів були заступниця помічника міністра оборони з рф, України та Євразії Лора Купер та начальник оперативного відділу Об'єднаного штабу генерал-лейтенант Дуглас Сімс.

Офіційна представниця Пентагону Сабріна Сінгх зазначила, що не коментуватиме доповіді, озвучені за зачиненими дверима. «З точки зору здатності України воювати та повертати суверенну територію, їхні чудові дії у відбитті російської агресії та постійна здатність до адаптації на полі бою говорять самі за себе», – додала вона.

Нагадаємо, на думку генерала Бена Годжеса, Україна може звільнити півострів упродовж 2023 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, війна з Росією, Україна
В тему