1 Лютого 2023
Новини

У ЄС порахували, яку суму військової допомоги отримала Україна

У ЄС порахували, яку суму військової допомоги отримала Україна

Як через Європейський фонд миру, так і на двосторонній основі ЄС надав Україні військову допомогу на суму в майже 12 млрд євро.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це заявив високопосадовець ЄС, що спілкувався з журналістами на умовах анонімності напередодні саміту Україна-ЄС.

"Ми наближаємося до показника в 12 млрд євро військової допомоги, яка була надана Україні – як через механізм European Peace Facility, так і на двосторонній основі" - сказав посадовець.

Також, він нагадав, про безпрецедентний обсяг макрофінансової допомоги, яку ЄС надає Україні.

"18 млрд євро виділені на 2023 рік на умовах, які також є безпрецедентними для ЄС – кошти виділяються на 35 років, а країни ЄС самостійно виплачують відсотки та адміністративні витрати цієї позики" - сказав він.

"Це допоможе досягнути стабільності та передбачуваності для функціонування України протягом року", - наголосив європосадовець.

Нагадаємо, Європейський Союз 23 січня схвалив сьомий транш в розмірі 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру, який спрямовується на військову допомогу Україні. Таким чином загальний обсяг військової допомоги Україні, виділеної за допомогою цього інструмента, зріс до 3,6 млрд євро.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євросоюз, війна з Росією, допомога, гроші
В тему