31 Січня 2023
Новини

В Україні зміниться порядок виплат для військових

В Україні зміниться порядок виплат для військових

Додаткову місячну виплату у 30 тисяч гривень з 1 лютого скасують для військовослужбовців, які перебувають далеко в тилу, поза зоною бойових дій і не виконують завдань на сході, півдні чи півночі країни.

Про це відомо зі спільної заяви Сил безпеки та оборони країни, а також інформують на сайті Міноборони та співрозмовники УП.

"Бойові виплати у 100 тис. гривень на місяць будуть збережені українським бійцям, які воюють з противником на передньому краї. Те ж саме стосується сімей полонених та зниклих безвісти - виплати винагороди у розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються.

Анонсовані зміни торкнуться винятково військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків і курсантів ВВНЗ, офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, зміниться підхід до виплати30 тисяч грн. Її скасуютьдля тилових підрозділів та військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій.

Водночас, співрозмовники УП уточнили, що виплати в 30 тисяч грн. збережуть для військових, які виконують завдання сході, півдні та півночі країни. 

Крім того, військовослужбовцям з 1 лютого збільшать розмір місячної зарплатні, щоб мінімальний рівень для ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонної служби становив не менше ніж 20 100 гривень.

Для осіб рядового і начальницького складу ДСНС та Нацполіції – на рівні не менше ніж 17 тисяч гривень. Порядок виплат грошової винагороди також змінюється з 1 лютого 2023 року.

Зазначається, що тепер ці виплати "напряму залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності і специфіки бойових чи спеціальних завдань, які вони виконують".

Таке рішення у спільній заяві військових аргументують необхідністю оптимізувати видатки Держбюджету та встановленням справедливої фінансової нагороди для тих, хто виконує завдання в районах бойових дій, але не бере безпосередньої участі в боях.

Адже наразі усі військовослужбовці, включно зі строковиками та курсантами, у різних регіонах України отримують додаткові 30 тис. гривень: "Водночас бійці, які, ризикуючи життям, виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях з противником, отримують абсолютно такі ж самі додаткові виплати - 30 тисяч гривень".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, виплати
В тему