30 Січня 2023
Новини

В Україні розвиватимуть виробництво безпілотників: що відомо

В Україні розвиватимуть виробництво безпілотників: що відомо
Міноборони України хоче розвивати виробництво українських безпілотників.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков, - пише hromadske.

У Міноборони 28 січня заявили, що вже уклали 16 державних контрактів з українськими виробниками дронів. Загалом же відомство з листопада 2022-го до січня 2023-го отримало від українських виробників 75 заявок на безпілотники різних типів.

За словами Резнікова, оборонне відомство хоче розвивати не лише ринок дронів для аеророзвідки, а й ринок безпілотників широкого спектру застосування — «повітря-земля-вода».

«Це і про коригування артилерії, і про нанесення ураження ворогу (ударні дрони), і про доставку боєкомплектів, евакуацію поранених тощо», — зазначив міністр.

Також Резніков написав, що продовжуються спільні наради представників Міноборони, Генштабу ЗСУ, вітчизняних розробників та виробників безпілотників. Зокрема на останній зустрічі обговорювали вдосконалення регуляторних процедур.

Раніше у Генштабі повідомляли, що в Україні формують ударні роти безпілотних літальних апаратів. Військове керівництво України заявляє, що вони будуть першими у світі.

При Міністерстві цифрової трансформації створено Координаційний штаб, до якого належать усі ключові міністерства і служби, залучені до роботи. Цей штаб працюватиме на створення бойових безпілотних формувань і запровадження реформ та збільшення виробництва дронів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією
В тему