30 Січня 2023
Новини

Маріупольців змушують зробити паспорти рф для отримання медпослуг

Маріупольців змушують зробити паспорти рф для отримання медпослуг
У Маріуполі місцевих мешканців примушують отримувати російські паспорти для лікування та отримання медичного страхування.

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

За його словами, «паспортизаційний примус» набирає обертів. Тепер людям відмовляють у лікуванні та/або обстеженні навіть на тому обладнанні, що є, без державного медичного страхування. Для отримання страхування треба мати російський паспорт.

«Медична система стрімко колапсує. Ситуація з інсулінозалежними не покращується. На все місто — єдиний лікар-ендокринолог, який приймає лише до 13-ї години», — розповів він.

Тим часом ЛОР-відділення є лише одне на місто — у лікарні інтенсивної терапії, в стаціонарі з обмеженою кількістю місць.

«До того ж знову розгорнуто військові шпиталі на базі робочих стаціонарів. Наслідки — вичерпання запасів плазми та крові (для цивільних це тепер майже недоступно), нестача ліжко-місць цивільним. Смертність зростає», — написав Андрющенко.

До слова, за вихідні, 28-29 січня, у місті зросла кількість прибулих мобілізованих із росії. Зокрема, росіян побільшало в селі Білосарайська Коса та в селах на півночі від Маріуполя (на межі Маріупольського та Волноваського районів). Орієнтовна загальна кількість окупантів — до 4 тисяч.

За словами самих окупантів, як вказує Петро Андрющенко, у місті готують підрозділи для атаки на Вугледар. росіяни розпочали накопичувати навколо Маріуполя наступальну техніку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали