30 Січня 2023
Новини

Польща у координації з НАТО готова передати Україні винищувачі F-16

Польща  у координації з НАТО готова передати Україні винищувачі F-16
У координації з Північноатлантичним альянсом Польща готова надати Україні винищувачі F-16.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Робота над отриманням винищувачів F-16 продовжується. Маємо позитивні сигнали від Польщі, яка готова передати нам їх у координації з НАТО», — написав він.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький 30 січня на пресконференції заявив, що, як це вже було кілька місяців тому у контексті «МіГів», будь-яку іншу повітряну силу можуть передавати Україні у погодженні з країнами НАТО. Польща діятиме у повній координації з союзниками.

«Усі дії, спрямовані на посилення оборонних сил України, ми координуємо з нашими партнерами по НАТО, включно щодо [передання] Patriot, а також організацією потужного танкового угруповання Leopard», — зазначив Моравецький.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що питання винищувачів F-16 для України «взяли у роботу».

Раніше міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра заявив, що його країна готова обговорити надання Україні винищувачів F-16, якщо буде такий запит від Києва. За словами Хукстри, уряд Нідерландів неупереджено розгляне такий запит.

В Офісі президента також висловили сподівання, що наступна зустріч представників країн-союзників України у форматі «Рамштайн» буде «авіаційною».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, польща, нато
В тему