27 Січня 2023
Новини

Проти росії Рада ЄС продовжила санкції ще на пів року

Проти росії Рада ЄС продовжила санкції ще на пів року
Застосовані проти росії санкції Рада ЄС 27 січня продовжила на шість місяців — до 31 липня 2023 року.

Про це пише пресслужба Ради ЄС.

У відомстві нагадали, що санкції вперше були запроваджені у 2014 році у відповідь на дії росії, а з лютого 2022 року їх значно розширили через повномасштабний напад рф на Україну.

Нині ці санкції включають широкий спектр галузевих заходів, зокрема обмеження щодо торгівлі, фінансів, технологій і товарів подвійного використання, промисловості, транспорту та предметів розкоші. 

Також санкції охоплюють заборону на імпорт або транспортування морської сирої нафти та певних нафтопродуктів з росії до ЄС, відключення від системи SWIFT кількох російських банків, а також призупинення мовлення та анулювання ліцензій кількох каналів дезінформації — ЗМІ, яких підтримує кремль.

До речі, 16 грудня 2022 року Рада Євросоюзу остаточно схвалила дев'ятий пакет санкцій проти росії. Він передбачає нові обмеження на експорт товарів і технологій, замороження активів ще двох російських банків та повну заборону на операції для «Всеросійського банку розвитку регіонів».

Також нові санкції зупиняють дії ліцензій низки російських телеканалів. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн підтвердила 17 січня, що в ЄС готують 10-й пакет санкцій проти рф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, росія, санкції, євросоюз
В тему