26 Січня 2023
Новини

За кілька тижнів Польща може доставити танки Leopard Україні

За кілька тижнів Польща може доставити танки Leopard Україні

Вже за кілька тижнів Варшава може передати Україні обіцяні танки Leopard.

Про це повідомляє Dziennik Gazeta Prawna з посиланням на заступника міністра оборони Польщі Войцеха Скуркевича, - пише "Європейська правда".

"Я переконаний, що передача танків Leopard Польщею Україні відбудеться протягом декількох тижнів", - заявив Войцех Скуркевич.

Заступник міністра підкреслив, що Польща готова передати Україні одну роту Leopard, 14 одиниць. Він нагадав заяву очільника Міноборони, міністра Маріуша Блащака, що як тільки інші країни приймуть рішення про передачу танків, Польща негайно розпочне навчання українців на цій техніці.

"Як тільки вони (українці) пройдуть навчання, ми будемо готові передати це обладнання українській стороні, - сказав Скуркевич. - Я переконаний, що це перспектива кількох тижнів".

Заступник глави Міноборони підкреслив, що Польща дуже інтенсивно формує коаліцію країн щодо танків і нагадав, що наразі в Європі є понад 2 000 танків Leopard. "Ми розраховуємо, що на першому етапі нам вдасться зібрати щонайменше бригаду, близько 100 Leopard, які ми зможемо спільно передати українській стороні". - сказав він.

Нагадаємо, раніше в середу уряд Німеччини офіційно повідомив про рішення передати ЗСУ основні бойові танки Leopard-2, та дозволити реекспорт іншим країнам, які також хочуть зробити це. 

За повідомленням Spiegel, на даному етапі європейські союзники обговорюють спільну передачу Україні загалом 80 основних бойових танків Leopard 2, щоб сформувати два батальйони по 40 машин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, польща
В тему