26 Січня 2023
Новини

Ракетний удар по Запорізькій області: 3 загиблих, 7 поранених

Ракетний удар по Запорізькій області: 3 загиблих, 7 поранених
По об‘єкту критичної інфраструктури в Запорізькому районі вночі 26 січня росіяни вдарили ракетами із зенітних ракетних комплексів С-300.
Попередньо, внаслідок удару 3 людини загинули, ще 7 зазнали поранень. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, російські війська здійснили обстріл о 3:40. Руйнувань зазнали технічне обладнання та споруди. Після вибуху на території підприємства сталася пожежа, яка наразі ліквідована.

Крім того, близько 10:00 під час проведення слідчих дій та пошуково-рятувальної операції на місці події росіяни знову обстріляли цей об'єкт інфраструктури. Наразі дані щодо постраждалих правоохоронці ще уточнюють.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочате досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, окупанти регулярно обстрілюють підконтрольні Україні міста і села Запорізької області, вбиваючи цивільних жителів та руйнуючи місцеву інфраструктуру.

Так, російські окупаційні війська вдень 25 січня обстріляли Запоріжжя, зруйнувавши приватний будинок. Загинула жінка.

А 19 січня, за даними ОВА, вони вдарили по регіону рекордну кількість разів — 224. Через це руйнувань зазнали 34 цивільні об'єкти. За даними Генштабу, росіяни на Запорізькому напрямку зараз обороняються.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, запоріжжя
В тему