25 Січня 2023
Новини

У Києві продали голубів із «ялинки незламності», щоб підтримати ЗСУ

У Києві продали голубів із «ялинки незламності», щоб підтримати ЗСУ

З київської «ялинки незламності» всі 100 голубів світу продали на благодійному розпродажі.

Нині збирають кошти на підтримку українських військових. Про це повідомив президент компанії Folk Ukraine, яка організовувала новорічне свято на Софійській площі у Києві, Ігор Добруцький у коментарі «Супільному».

За його словами, всього на ялинці у Києві було 100 голубів. Після того, як символ Нового року на головній площі столиці розібрали, автори проекту вирішили провести благодійну акцію. Усі прикраси розкупили за 2 дні.

Наразі зібрали 62 тисячі грн.

Ідея продажу виникла спонтанно під час демонтажних робіт, розповів Добруцький. Каже: «Ми подумали, якщо це "голуби миру", чому б їм не розлетітися Україною та заодно не зробити корисний внесок в армію дронів, які вкрай необхідні нашим військовим у боротьбі з ворогом?»

Гроші перерахують на «Армію дронів», яка допомагає Збройним силам стежити за лінією фронту.

Вартість одного голуба організатори оцінили у 500 гривень, але покупці за бажанням могли надсилати й більшу суму. Яких покупців було більше, українців чи іноземців, ініціатори благодійної акції не рахували.

«Було чимало випадків, коли купували люди, що нині перебувають за кордоном, а отримувачами вказували своїх рідних чи друзів в Україні», — зазначив президент Folk Ukraine.

Нагадаємо, «ялинку незламності» у Києві офіційно відкрили у День святого Миколая 19 грудня. Почали розбирати її у січні, після всіх новорічних свят.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, війна з Росією
В тему