25 Січня 2023
Новини

Україна отримає танки Leopard від Німеччини

Україна отримає танки Leopard від Німеччини

Танки німецького виробництва Leopard вирішив надіслати Україні канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Про це повідомляє Spiegel, пише Слово і Діло.

За інформацією журналістів, після кількох місяців дебатів канцлер Німеччини Олаф Шольц таки погодився передати Україні бойові танки - йдеться як мінімум про одну роту танків Leopard 2A6.

Інші союзники, зокрема з країн Скандинавії, також хочуть поставити Україні основні бойові танки Leopard 2. Уряд Німеччини хоче дати дозвіл на експорт таких танків, які знаходяться на озброєнні інших держав, наприклад Польщі.

За даними Spiegel, танки будуть виділені Україні із запасів Бундесверу, а в перспективі до передачі можуть підготувати нові бойові танки із запасів промисловості. За інформацією пресслужби Бундестагу, офіційно ухвалять рішення щодо передачі Leopard Україні 25 січня.

Зазначимо, прессекретар президента рф Дмитро Пєсков заявив про погіршення двосторонніх відносин між росією та Німеччиною у разі згоди на постачання Україні танків Leopard.

Напередодні глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що питання постачання Києву німецьких танків Leopard зараз перебуває на фінальній стадії. У МЗС Польщі заявили, що планують передати Україні Leopard, незалежно від рішень інших країн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, німеччина
В тему