24 Січня 2023
Новини

У Маріуполі росіяни не відновлюватимуть «Азовсталь»: що кажуть

У Маріуполі росіяни не відновлюватимуть «Азовсталь»: що кажуть

Зруйнований у боях за Маріуполь металургійний комбінат "Азовсталь" окупанти не планують відновлювати, бо це "неможливо і нерентабельно".

Про це повідомила директорка федеральної автономної установи "Роскапбуд" ("Роскапстрой") Юлія Максимова на пресконференції у ТАСС 24 січня, - пише УП.

"Азовсталь" відновлювати точно ніхто не буде, тому що в масштабі того радянського підприємства, як було раніше, це неможливо і нерентабельно...

Такі підприємства в такому обсязі були доречні й рентабельні (в СРСР – ред.), вони працювали і були завантажені. Зараз я думаю, що економіку регіону будуть переглядати. Власне всередині росії теж є підприємства, які зараз не зовсім справляються", - сказала Максимова.

За словами Максимової, два містоутворювальні підприємства Маріуполя, комбінат "Азовсталь" і завод Ілліча, наразі зупинені й уже ніколи не будуть функціонувати в колишньому режимі.

Вона зазначила, що людям недостатньо відновити житло, їм треба дати роботу на цій території – і в "майстер-плані передбачено заходи компенсаційного характеру". 

За словами Максимової, зараз рентабельніше й оперативніше розвивати базу сільського господарства, тому на Донеччині будуватимуть переробні комплекси.

Вона також сказала, що "Роскапстрой" став оператором у Маріупольському торговельному порту і намагається організувати вивезення металургійної продукції, яка, зокрема, виробляється в Алчевську, через порт – "на Крим, наприклад".

Нагадаємо, захисники Маріуполя кілька місяців, до середини травня 2022 року, тримали оборону, ховаючись від російських атак у підземеллях "Азовсталі". Меткомбінат сильно постраждав. 

Окупаційна влада збиралася знести "Азовсталь", а на місці величезного комбінату – нібито створити технопарк або паркову зону.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему