23 Січня 2023
Новини

Коли відбудеться наступний «Рамштайн»

Коли відбудеться наступний «Рамштайн»
У лютому відбудеться дев'яте засідання Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»).

Про це міністр оборони Олексій Резніков написав у Twitter.

«З кожною зустріччю я бачу, як зростає довіра наших партнерів до України. Це все завдяки наполегливій праці наших воїнів та представників», — зазначив Резніков.

Заступник Керівника Офісу президента України Андрій Сибіга напередодні заявляв, що восьмий «Рамштайн» був «бронетанковим», а дев'ятий може стати «авіаційним». На 8-му засіданні у форматі «Рамштайн» були представники оборонних відомств та урядів 54 країн. Перед засіданням та після нього країни оголошували нові пакети допомоги для України.

«Рамштайн» - це Контактна група з питань оборони України, яку створила для того, щоб оцінювати оборонні потреби України та надавати допомогу. Перша зустріч Контактної групи відбулася 26 квітня на авіабазі ВПС США «Рамштайн» у Німеччині за участі 40 країн. 

На зустрічі у форматі «Рамштайн-2», яка відбулася 23 травня, Україна отримала підтвердження щодо посилення берегової оборони — насамперед ішлося про протикорабельні ракети Harpoon.

Третя зустріч у форматі «Рамштайн» відбулася в середині червня. За підсумками засідання Німеччина, Канада, Словаччина, Польща та Нідерланди оголосили про постачання Україні додаткового озброєння.

Четверта зустріч групи відбулася в онлайн-режимі 20 липня, п'ята — на початку вересня, а шоста — 12 жовтня. На жовтневій зустрічі генсек НАТО Єнс Столтенберг анонсував обговорення надання Україні засобів протиповітряної оборони.

А 16 листопада відбулося сьоме засідання. За його підсумками країни-партнери України зобов'язалися надати нові пакети допомоги, зокрема системи ППО.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему

Останні матеріали