23 Січня 2023
Новини

«Ми зможемо перемогти у 2023», - Зеленський

«Ми зможемо перемогти у 2023», - Зеленський

Якщо українці зберігатимуть міцність, то, на думку Володимира Зеленського, Україна може перемогти у війні з росією вже у 2023 році.

Про це Зеленський і експрем’єр Великої Британії Борис Джонсон говорили під час зустрічі зі студентами та викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, - повідомляють на сайті президента.

"Я дуже вірю, що ми зможемо перемогти у 2023 році. Не все залежить від нас, але при цьому все залежить від нас. Нам не можна втратити нашу міцність. Будемо її втрачати – війна буде довшою. Ми все одно переможемо.

Швидкість залежить від двох головних речей – наша міцність всередині, номер один. Наша міцність зовні, це допомога наших партнерів. І там, і там ми спроможні перемогти цього року. Але і там, і там може бути уповільнення в процесах, і тоді це буде більш довгий шлях, але він точно до перемоги", - сказав Зеленський.

Президент також відкинув будь-які твердження щодо необов’язковості перемоги України чи допустимості часткової перемоги. У свою чергу, Джонсон заявив, що друзі України допоможуть "якомога швидше закінчити цю війну у 2023 році".

"Тому що це буде найкраще для світу – щоб не гинули люди, і це буде краще для України й, чесно кажучи, для російського народу теж. Закінчімо вже це", – наголосив він.

За словами Джонсона, для завершення війни найперше потрібно якнайшвидше надати Україні всю необхідну зброю.

"Це означає, що треба надати танки. Я гордий, що ми – перша країна, яка надішле танки "Челенджер", і ми очікуємо танків від інших країн. Ми хочемо отримати літаки для народу України, і нам треба досконаліше обладнання, озброєння всіх видів, яке дасть вам змогу захистити свою країну", – сказав колишній прем’єр Великої Британії.

Він також наголосив, що наявність сучасної зброї в української армії не призведе до ескалації, адже росія й так використовує на українській території всі наявні в неї засоби.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, володимир зеленський
В тему