21 Січня 2023
Новини

Чому в Луцьку не економлять на вуличному освітленні

Чому в Луцьку не економлять на вуличному освітленні

У темну пору доби деякі мешканці Луцька просять вимикати вуличне освітлення.

Таке звернення надійшло на «гарячу» лінію Луцької міськради 18 січня від мешканців будинку на проспекті Волі, 8а, – пише ВСН.

У КП «Луцьксвітло» відповіли, що наразі вуличне освітлення у Луцьку, зокрема й на центральних вулицях, вмикається для того, аби підсвічувати пішохідні переходи та прилеглі до них вулиці та прибудинкові території.

«У той час, коли після чергового ракетного обстрілу об'єктів енергетики росією освітлення міста не вмикали, сталося декілька ДТП з наїздами на пішоходів з важкими наслідками», – зазначають у підприємстві.

Також у «Луцьксвітлі» зауважили, що маже на всіх центральних вулицях міста встановлено енергоощадні світильники і витрати електроенергії однієї вулиці можна прирівняти до витрат однієї квартири або приватного будинку.

«Наші працівники постійно координують режим освітлення з диспетчерською службою «Волиньобленерго» і при необхідності та перевантаженні мереж електропостачання проводять відключення освітлення від відповідних шаф управління. Виходячи з цих обставин, вважаємо, що життя і здоров'я мешканців громади важливіше за комфорт в оселях, а економно витрачаючи електрику у квартирах і будинках можемо освітити декілька пішохідних переходів і зберегти чиєсь життя», – зазначають у підприємстві.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, електроенергія
В тему