21 Січня 2023
Новини

На Херсонщині росіяни обладнують дитсадки під польові шпиталі

На Херсонщині росіяни обладнують дитсадки під польові шпиталі
На Херсонщині окупанти переобладнують дитсадки під польові шпиталі, адже щодня вони зазнають втрат у війні проти України.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 21 січня, - пише hromadske.

Там вказують, що для надання медичної допомоги російські окупанти використовують не лише медичні заклади тимчасово захоплених населених пунктів Херсонської області, які вже переповнені, а й обладнують дитячі садки під польові шпиталі.

Також стало відомо, що в центральній лікарні населеного пункту Нижні Сірогози росіяни замінили всіх лікарів — тепер там лікують лише особовий склад окупаційних військ.

Подібна ситуація склалася й у Каланчаку. Там місцевих лікарів звільнили, а на їхнє місце привезли медичний персонал із Криму. Приходити до лікарні місцевим жителям заборонено.

За наявною інформацією, понад 300 поранених окупантів нині перебувають на лікуванні тільки в хірургічному відділенні міської лікарні Старобільська Луганської області.

Варто зауважити, що російсько-окупаційні війська регулярно використовують цивільні об’єкти на тимчасово захоплених територіях для власних цілей Зокрема, як повідомляв Генштаб ЗСУ, у приміщені школи одного з населених пунктів Запорізької області окупанти облаштували польовий шпиталь.

А ще росіяни перетворили Первомайський ліцей Луганщини на ще один шпиталь через перевантаження лікарень у Первомайську. Туди звозять поранених бойовиків з-під Бахмута.

Тим часом у тимчасово окупованому місті Антрацит Луганської області закрився пологовий будинок — жінок вивезли до Луганська. Натомість там облаштували ще один шпиталь для військових рф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією
В тему