20 Січня 2023
Новини

Мера Полтави суд не арештував: розкривав дані про військових

Мера Полтави суд не арештував: розкривав дані про військових

Мера Полтави Олександра Мамая підозрюють у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення підрозділів ЗСУ в умовах воєнного стану.

Проте Київський районний суд Полтави відмовився обрати йому запобіжний захід у вигляді арешту. Про це повідомило місцеве видання "Полтавщина".

Суддя-спікер Київського районного суду Полтави Олена Маринець повідомила, що за рішенням суду Мамай має на вимогу прибувати до слідчого прокурора та суду.

Про арешт Мамая клопотав слідчий Вадим Горбовський. 20 січня суддя Юрій Бабенко відмовити в обранні такого запобіжного заходу та призначив розгляд наступного клопотання щодо відсторонення від посади міського голови на 10:15 23 січня.

Нагадаємо, 29 грудня Служба безпеки України вручила підозру меру Полтави Олександру Мамаю щодо несанкціонованого поширення інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану.

За даними слідства, Мамай поширив дані, які не розміщувалися у відкритому доступі ні Генеральним штабом ЗСУ, ні Міноборони, ні іншими уповноваженими державними органами.

Мамай не визнав своєї провини та за його словами, інформацію про розташування військових отримав із незасекреченого листа до міськради.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: полтава, суд, арешт
В тему