20 Січня 2023
Новини

У москві на дахах - ЗРПК «Панцир-С1»: думка експерта

У москві на дахах - ЗРПК «Панцир-С1»: думка експерта

На дахах адміністративних будівель в москві помітили установки ЗРПК "Панцир-С1".

Це не тільки демонстрація страху російським військово-політичним керівництвом, а й демонстрація неповноцінності та дефективності цього комплексу, який "не має аналогів" у світі. Про це повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, - пише УНІАН.

"Не можу сказати, що це зовсім поганий комплекс, це було б неправдою, але у нього є величезна кількість болячок, які є хронічними і невиправними", - відзначив він.

За його словами, у ЗРПК "Панцир-С1" є серйозні проблеми з роботою в умовах щільної міської забудови:

"Висотні будівлі значно знижують ефективність фіксації загроз. Крім того, у ракет ЗРПК "Панцир-С1" є проблема і зі, скажімо так, огинанням цих самих будівель. У Бєлгороді про це добре знають".

Пізніше Коваленко додав, що ЗРПК "Панцир-С1" у росії обмежена кількість. Як зазначив експерт, всього їх виробили 116 одиниць.

"Згідно з даними Генштабу ЗСУ, втрати становлять 33 ЗРПК "Панцир-С1". Тобто, третину комплексів знищили у 2022 році. Енна кількість знаходиться у зоні бойових дій в Україні, для прикриття об'єктів російських військ і передових підрозділів по лінії зіткнення. І саме це призвело до того, що в самій рф зараз відсутнє повноцінне ешелоноване ППО".

За інформацією Коваленка, зараз у москву стягнули ЗРПК "Панцир-С1" з інших областей, тим самим послабивши їх:

"А все тому, що зайвих комплексів у них немає. Тобто, ППО в росії стає все більш дірявою і все в ім'я "безпеки" москви".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: москва, війна з Росією
В тему