20 Січня 2023
Новини

Ракетний удар по Дніпрі: син загиблої Саламатенко написав зворушливого листа

Ракетний удар по Дніпрі: син загиблої Саламатенко написав зворушливого листа
Останнього листа до матері та для всіх, хто прийшов на прощання з нею, написав син загиблої у Дніпрі лікарки та волонтерки Ірини Саламатенко Ігор.

Про це на сторінці Ірини у Facebook написав її чоловік Ігор.

«Ми попрощались і провели в останній шлях нашу красуню. Наш син Ігор (так, він також Ігор) самостійно написав листа до мами та для всіх, хто зміг прийти на прощання. Я не виправив жодного слова. Це його текст, який я з його дозволу опублікую на її пам'ять та на її честь», — написав чоловік.

Син Ірини описує її як найпрекраснішу, найкрасивішу, найрозумнішу і найдобрішу дівчину, яку коли-небудь знав. Згадує, що вона була стоматологинею та волонтеркою, яка допомагала українським військовим.

«Ми любили маму безмежно, і будемо любити. Її посмішка змушувала посміхатися інших, її теплі слова змушували відчувати таке саме тепло в грудях, а її краса і зовнішність зачаровувала погляд (...) Накидає чорноти така трагічна смерть, яка сталася з вини цих бункерних виродків, яких ми ніколи не пробачимо і будемо проклинати до кінця всією родиною, всією Україною», — написав хлопець.

Ще Ігор вказав, що щасливий, що мама прожила своє життя у всіх фарбах, що існують. Згадує, як всією родиною часто подорожували, разом обіймалися, сміялися та плакали.

«Завжди були разом, попри обставини та фізичні відстані між нами, ми завжди були, є і будемо однією та міцною родиною. Нехай ми тепер не можемо побачити маму в нашій квартирі, почути її прекрасний янгольський голос, не можемо поїсти мамин найсмачніший борщик, якому могли позаздрити всі кухарі світу, тепер я не зможу почути її вічні "Застели ліжко" та "Почисть зуби", я не можу написати їй, що в мене болить голова, але вона залишилася з нами, вона нікуди не пішла, я впевнений, що мама просто зараз у цій залі стоїть поруч зі мною і міцно обіймає», — написав Ігор.

Хлопець вірить у те, що мама пишається ним і татом, й обіцяє робити все, щоб вона надалі ним пишалася.

«Вона була моїм життям, і залишилася моїм життям, вона поряд з нами, і всередині нас, і ми ніколи не забудемо маму, ми будемо любити її до кінця часу, поки не возз'єднаємося знову на м'яких і пухнастих хмарах. Я люблю тебе, спи спокійно, моє янголятко...» — завершив син.

Подруги Ірина Саламатіна та Ольга Усова загинули під завалами. Обидві стоматологині. 14 січня вони проходили повз будинок, у який поцілила ракета. В Ірини — двоє дітей, 13-річний син та 6-річня донька. Вони певний час навесні були в Польщі, але повернулися додому. В Олі лишився 3-річний син.

Нагадаємо, вибухи в Дніпрі пролунали під час масованої російської атаки на Україну 14 січня. росіяни влучили в багатоквартирний будинок.Наразі відомо про 46 загиблих, з-поміж них шестеро дітей. Ще 11 людей не впізнані, стільки ж залишаються зниклими безвісти. Ще 80 людей зазнали поранень.
За словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, в ураженій дев'ятиповерхівці було 16 під’їздів і проживали приблизно 1700 мешканців. Рятувальні роботи тривали 69 годин поспіль. Їх завершили 17 січня. У Дніпрі з 15 січня тривала триденна жалоба за загиблими. Попередньо відомо, що 72 квартири зруйновано, ще понад 230 — пошкоджено.

Міська рада виділить потерпілим сім'ям у Дніпрі по мільйону гривень для придбання житла.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дніпро, війна з Росією
В тему