19 Січня 2023
Новини

У луцькому ліцеї зафіксували спалах ротавірусної інфекції

У луцькому ліцеї зафіксували спалах ротавірусної інфекції

Спалах ротавірусної інфекції зафіксували в Луцькому ліцеї № 22.

Про це повідомляє ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

У ході епідрозслідування фахівці відібрали проби зразків із зовнішнього середовища, харчових продуктів, біоматеріал від дітей та персоналу школи.

У готових стравах, сировині та воді патогенних та умовно патогенних мікроорганізмів не виявили. За результатами досліджень методом ПЛР біоматеріалу від хворих виявили збудник ротавірусної інфекції.

На сьогодні виявили 16 хворих, це учні Луцького ліцею № 22. Хворі скаржилися на загальну слабкість, порушення травлення (нудота, блювота, рідше – діарея, незначне підвищення температури тіла). Захворювання проходить в середній та легкій формі важкості. Лише одна дитина госпіталізована, всі решта лікуються амбулаторно під наглядом лікаря.

За рекомендацією фахівців Центру, школу тимчасово перевели на дистанційну форму навчання.

Нагадаємо, учні з 22-ї школи міста Луцька почали ледь не один за одним скаржитися на погане самопочуття. В усіх симптом спільний – нудота. Тож батьки почали підозрювати, що, можливо, їхні діти з’їли щось несвіже у шкільній їдальні. Проте подібні симптоми спостерігали і в дітей, які взагалі там не харчувались чи перебували на дистанційному навчанні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, лікування, діти, школярі, освіта
В тему

Останні матеріали