18 Січня 2023
Новини

На Волині на Водохреще розгорнуть 9 рятувальних постів

На Волині на Водохреще розгорнуть 9 рятувальних постів

На Водохреще волинські рятувальники розгорнуть на водоймах дев'ять постів.

Про це у середу, 18 січня, повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Волинській області.

«У день Водохреща побутує традиція купань у крижаній воді. З цим пов’язані чимало ризиків для життя і здоров’я людей. Тож, рятувальники закликають громадян зважити на власні можливості та врахувати усі фактори й загрози перед тим, як занурюватися у крижану воду», – йдеться у дописі.

На території області 19 січня біля водойм розгорнуть дев'ять рятувальних постів, на яких чергуватимуть 39 рятувальників, а також перебуватиме дев'ять одиниць техніки ДСНС.

У Луцьку рятувальні пости діятимуть на Теремнівських ставках та на пляжі на річці Стир в Центральному парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки. За безпекою лучан пильнуватимуть фахівці водолазно-рятувального відділення м. Луцька.

У Ковелі на час водохресних купань функціонуватиме рятувальний пост на міському водосховищі.

Традиційно купатимуться й на озері Світязь в однойменному селі. Там чергуватимуть працівники відділення водолазно-рятувальних робіт.

У Камінь-Каширському районі рятувальні пости діятимуть на озері Озюрко та на водоймі в селі Осівці, а також на пляжі в центральному парку та на пляжі «Сонячний» в смт Любешів, крім того – на річці Прип’ять у селі Ветли. 

Рятувальники рекомендують обирати для занурень виключно вказані місця, де діятимуть пости, й вкотре наголошують, що такі купання – небезпечні та екстремальні за своїм впливом на людське здоров’я.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, вода, рятувальники
В тему