18 Січня 2023
Новини

У США ЗСУ вже вчать стріляти з «Patriot»

У США ЗСУ вже вчать стріляти з «Patriot»

До США для курсу навчання застосуванню ракетного комплексу «Patriot» прибули близько сотні українських військовослужбовців.

Про це повідомляє телеканал CNN, з посиланням на прес-секретаря Пентагону бригадного генерала ВПС США Пата Райдера та Міністерство оборони США.

Райдер зазначив, що українські військовослужбовці прибули до Форт-Сілл, штат Оклахома, де проходять навчання на ракетному комплексі «Патріот». У навчаннях, які триватимуть кілька місяців, беруть участь від 90 до 100 українців.

Речник Пентагону також нагадав, що міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал армії Марк Міллі проведуть чергове засідання Контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн», Німеччина, у четвер 19 січня.

«Контактна група відіграє важливу роль у визначенні, синхронізації та забезпеченні надання військового потенціалу, необхідного українцям для захисту своєї батьківщини від російської агресії», – заявив Райдер.

Водночас, як він додав, Остін чекає на зустріч з лідерами оборонних відомств близько 50 країн, які входять до цієї важливої групи, що займається питаннями самооборони України.

«Ті самі інструктори, які викладають США, країнам-союзникам та країнам-партнерам, проводитимуть також українську підготовку», - йдеться в заяві.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сша, війна з Росією
В тему

Останні матеріали