17 Січня 2023
Новини

На Полтавщині агенти ФСБ намагалася «вполювати» системи HIMARS та С-300

На Полтавщині агенти ФСБ  намагалася «вполювати» системи HIMARS та С-300

Спецслужба країни-агресора намагалася отримати інформацію про об’єкти критичної інфраструктури Полтавщини та підрозділи Сил оборони, які задіяні у їх захисті.

Про це інформують пресслужба СБУ та Полтавська обласна прокуратура.

Спецслужба повідомляє, що двоє переселенців зі сходу України, які були завербовані представником так званої "МДБ ДНР" Дмитром Зіпіром, "полювали" за бойовими позиціями комплексів протиповітряної оборони С-300 та складами з ракетно-артилерійським озброєнням ЗСУ.

Також вони намагались виявити місця базування реактивних систем HIMARS і далекобійних гаубиць М777.

За знищення зразків іноземного та українського озброєння російські куратори обіцяли своїм поплічникам від 20 тисяч доларів.

Вказано, що співробітники Служби безпеки запобігли диверсіям – своєчасно викрили, задокументували та припинили злочинні дії учасників ворожої агентурної мережі у Кременчуці.

Зіпіру, який перебуває в тимчасово окупованому Донецьку, оголошено про підозру в організації готування диверсії.

За даними слідства, він дистанційно координував дії своїх агентів на території Полтавщини і доповідав про їхні результати кадровим співробітникам ФСБ.

СБУ оприлюднила відео спілкування Зіпіра зі своїми агентами. У спецслужбі переконують, що СБУ знає про його місцезнаходження і проводить комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, полтава
В тему