17 Січня 2023
Новини

В Одесі хабарник вистрибнув з вікна, втікаючи від правоохоронців

В Одесі хабарник вистрибнув з вікна, втікаючи від правоохоронців

В Одесі спіймали одного з організаторів схеми вимагання хабарів за отримання кваліфікаційних документів моряка.

Про це пише Київська міська прокуратура та речниця відомства Надія Максимець.

За даними слідства, група одеських ділків розробила механізм, за яким громадяни, які мають намір отримати документи моряка, підтвердити або підвищити свою кваліфікацію, були змушені звертатися до підконтрольних учасникам групи фірм-посередників та давати хабарі за оформлення цих документів.

Отримати ці документи без дачі хабаря було фактично не можливо. При цьому за наявності певної суми грошей будь-яка особа, в тому числі без відповідної профільної освіти та медичного обстеження, мала змогу отримати документи моряка міжнародного зразка, свідоцтво та медичний сертифікат.

Правоохоронці задокументували, що підозрюваний з червня 2022 року по січень 2023 року отримав понад 100 тисяч гривень неправомірної вигоди за виготовлення цих документів.

Зловмисника затримали в Одесі під час одержання чергового траншу у сумі 1100 доларів США. Чоловік спробував утекти, вистрибнувши з вікна другого поверху, проте його зупинили оперативники.

Наразі чоловіку повідомили про підозру та взяли під варту з альтернативою у вигляді застави у розмірі 805 тисяч гривень. Встановлюються інші учасники протиправної схеми, у тому числі серед службових осіб, для притягнення їх до відповідальності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одеса, хабар, прокуратура, кримінал
В тему