17 Січня 2023
Новини

Показали супутникові знімки позицій росіян на полігоні в білорусі

Показали супутникові знімки позицій росіян на полігоні в білорусі

Із полігону 19-ї окремої механізованої бригади "Лепельський" (Вітебська обл.) опублікували супутникові знімки, зроблені компанією Planet Labs 6 січня. 

Про це інформують білоруська редакція "Радіо Свобода", моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Полігон "Лепельський" - один з пунктів дислокації солдатів ЗС рф на території білорусі.

На знімках можна помітити скупчення військової техніки - щонайменше 150 одиниць, присутні вантажівки КамАЗ і Урал, БМП, а також танки Т-72Б3. Помітні й два польові табори з кількістю наметів - близько 50 одиниць.

Зовсім поруч із полігоном розташована залізнична станція "Заслонове", на знімок 6 січня потрапили і два ешелони з військовою технікою, які в той момент стояли на станції.

У першому - 6 вагонів (імовірно пасажирських) і 31 платформа з технікою, у другому - 4 вагони і 11 платформ.

Поруч із самим полігоном також знаходяться гаражі, біля яких стоїть ще 7-10 од. техніки, ймовірно, БМП. Можна припустити, що і в самих гаражах також знаходиться техніка ЗС рф.

На полігоні з жовтня 2022 року розміщується одна з груп російських солдатів, можливо, мобілізованих. У грудні туди перекинули з рф 13 танків Т-72Б3.

Ще одним підтвердженням присутності ЗС рф на цьому полігоні є раптова перевірка боєготовності ЗС рб, що проводилася в середині грудня, коли підрозділи 19-ї омбр не використовували для навчань свій полігон, а відбули на інший.

На самому полігоні тривають безперервні навчання, які наразі продовжили до 22 січня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, білорусь
В тему