17 Січня 2023
Новини

Арестович написав заяву про звільнення

Арестович написав заяву про звільнення
Заяву про звільнення з посади написав позаштатний радник Офісу президента Олексій Арестович.

Фото заяви він опублікував у Facebook.

Своє рішення пояснив так: «Хочу показати приклад цивілізованої поведінки: принципова помилка, отже, у відставку».

Нагадаємо, 14 січня в інтерв’ю з Марком Фейгіним Арестович висловив гіпотезу, нібито смертельні руйнування будинку у Дніпрі під час ракетної атаки російських військ сталися через збиття ракети окупантів силами ППО України.

«Її збили, вона (ракета — ред.) впала на під'їзд. Вона підірвалася, коли впала. Крім того, там проблема з їдким димом. Це правильна ознака Х-22, тому що вона заправляється вкрай токсичним паливом. Можна припустити, що токсичне паливо стало додатковим елементом ураження», — сказав Арестович.

Ці слова одразу ж почали поширювати російські пропагандисти, попри те, що позиція Арестовича не є офіційною позицією України.

Після цього з офіційним роз'ясненням довелося виступити Командуванню Повітряних сил ЗСУ. Там зазначили, що в багатоповерхівку у Дніпрі влучила одна з ракет Х-22, запущена з району Курської області, а в ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати такий тип ракет.

У відповідь Арестович пояснив, що говорив стомленим, але згодом «відкликав своє вибачення»: «Спасибі добрим людям, розбудили й порекомендували прослухати моє ж повідомлення в ефірі у Фейгіна... Я чітко говорю двічі: "судячи з усього" і "ще розбиратися і розбиратися"».

Після цього народні депутати у Верховній Раді збирали підписи з вимогою звільнити Арестовича з ОП. Крім того, до голови СБУ скерували депутатське звернення щодо заяви Арестовича.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, звільнення
В тему

Останні матеріали