На Житомирщині на початку січня виявили три випадки захворювання на ботулізм.
Причинами отруєння стала м'ясна тушкованка домашнього виготовлення. Про це "Суспільному" повідомила фахівчиня зі зв'язків з громадськістю Держпродспоживслужби області Галина Заріцька.
"У Баранівському районі (нині – Новоград-Волинський) захворів чоловік і його доросла донька, а на Овруччині Коростенського району ботулізм виявили у жінки. Усім була введена сироватка проти ботулізму. Стан хворих покращився", - повідомила вона.


Галина Заріцька наголосила, що ботулізм - це небезпечне і в багатьох випадках смертельне токсико-інфекційне захворювання, яке виникає під час вживання заражених продуктів. Найчастіше бактерію Clostridium botulinum можна виявити в консервованих фруктах, овочах, грибах, солоній і копченій рибі домашнього приготування, шинці.
Нагадаємо, у лікарні Дніпра померла 8-річна дівчинка, яка отруїлася консервованими грибами. Дівчинка гостювала у бабусі, яка й назбирала та приготувала гриби.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.