13 Січня 2023
Новини

Суркіса, Шуфрича, Шевченка й Беленюка виключили зі складу НОК

Суркіса, Шуфрича, Шевченка й Беленюка виключили зі складу НОК

Зі свого складу 13 січня під час Генеральної асамблеї Національний олімпійський комітет (НОК) виключив Нестора Шуфрича, Григорія Суркіса, а також Андрія Шевченка та Жана Беленюка.

Про це інформує пресслужба НОК, "Інтерфакс-Україна".

"У частині кадрових ротацій більшістю голосів було задоволено заяви окремих членів НОК щодо виходу зі складу виконкому та складу організації", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, ухвалили рішення про відставку народного депутата Григорія Суркіса, виконувача обов'язків президента Федерації легкої атлетики України Євгена Проніна, народного депутата Нестора Шуфрича.

Також прийняли відставку футболіста і тренера Андрія Шевченка, який був віцепрезидентом НОК, олімпійського чемпіона та народного депутата ВРУ від фракції "Слуга народу" Жана Беленюка, ексвіце-прем'єра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Георгія Зубка, народного депутата від фракції "Батьківщина" Андрія Кожем'якіна.

Нагадаємо, 17 листопада на ХХХVII звітно-виборній асамблеї НОК новим головою комітету обрали Вадима Гутцайта. Новими членами Національного олімпійського комітету стали у тому числі Григорій Суркіс та Нестор Шуфрич. 

Колишній тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко заявив, що покидає Національний олімпійський комітет через незгоду з результатами виборів нового складу НОК. 18 листопада колишні члени ОПЗЖ Григорій Суркіс та Нестор Шуфрич покинули склад Національного олімпійського комітету України. 

Борець греко-римського стилю й народний депутат Жан Беленюк також попросив виключити його із членів комітету. Крім того, Беленюк повідомив, що новообраний президент Вадим Гутцайт завів до НОК "золоту" команду, 80% з якої взагалі не мають жодного відношення до спорту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, спорт
В тему