12 Січня 2023
Новини

На Черкащині працівник медустанови передавав дані про позиції української ППО окупантам

На Черкащині працівник медустанови передавав дані про позиції української ППО окупантам
На Черкащині працівник медзакладу виявився російським агентом, який розвідував позиції українських сил протиповітряної оборони.

Про це повідомили в пресцентрі СБУ та Черкаській обласній прокуратурі.

Як встановили правоохоронці, співробітник медичної установи на початку повномасштабного вторгнення завербував представник російської спецслужби.

В СБУ кажуть, що за вказівками рф мешканець Черкащини об’їжджав територію регіону і збирав інформацію про базування та переміщення підрозділів Сил оборони, насамперед про бойові позиції системи ППО та місця дислокації тренувальних центрів сухопутних військ.

Також, за даними слідства, чоловік передавав окупантам координати українських блокпостів і адміністративних будівель правоохоронних органів на території Черкас. Ще він «звітував» до ФСБ щодо локацій місцевих об’єктів критичної інфраструктури, зокрема енергогенерувальних підприємств.

В СБУ стверджують, що розвідувальна інформація потрібна була росії для підготовки серії ракетних ударів по регіону.

Зловмисника затримали на спробі передачі агресору закритих відомостей про українські об’єкти. За даними слідства, він надсилав розвіддані своєму російському куратору через анонімний Telegram-канал у вигляді відміток на електронних картах і фотоматеріалів.

Під час обшуку в оселі затриманого правоохоронці вилучили мобільний телефон і планшет з доказами законспірованого листування з ФСБ. Також у чоловіка знайшли паспорт зразка колишнього СРСР і прокремлівську символіку.

Слідчі повідомили чоловікові про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує 15 років позбавлення або довічне ув'язнення, з конфіскацію майна.

Суд уже обрав затриманому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: черкаси, війна з Росією, сбу
В тему