11 Січня 2023
Новини

Коли можливе звільнення Кінбурнської коси

Коли можливе звільнення Кінбурнської коси

Лише під час повного звільнення Херсонської області можливо вирішити питання контролю над Кінбурнською косою.

Окреме звільнення коси не є доцільним. Про це інформує керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Євген Єрін в етері національного телемарафону, - пише УП.

"Кінбурнську косу більше контролює противник. Разом з тим, завдяки нашому вогневому контролю, противник не може там зосереджувати великих груп своїх військ...

Хочу пояснити всім: і острови, і Кінбурнська коса, їх звільнення можливе лише під час загального звільнення наших територій.

Окреме звільнення Кінбурнської коси не є зовсім доцільним. Чому? Тому що там відкрита місцевість і вогневі ураження збоку противника можуть завдати більше шкоди, ніж ми отримаємо переваги під час звільнення цієї території", - йдеться в повідомленні.

Як пояснив Єрін, кидати на звільнення цих окремих територій Херсонщини великі сили та засоби наразі неспівставно з метою: це питання довгострокової перспективи.

За словами полковника, Кінбурнська коса більше перебуває під контролем росіян. Натомість постійного контролю над островами на Дніпрі в Херсонській області не має жодна сторона.

Нагадаємо, 9 січня Сили оборони Таврійського напрямку вразили російський катер на Дніпрі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, миколаїв, херсон
В тему