10 Січня 2023
Новини

Масово ламаються літаки російських авіакомпаній

Масово ламаються літаки російських авіакомпаній

Про це повідомляє The Moscow Times.

У 2022 році на території рф сталося понад 130 інцидентів, у тому числі 28 авіакатастроф, що викликало занепокоєння в експертів в цій галузі. 

Основною причиною масових поломок може бути відсутність належного обслуговування бортів через дефіцит запчастин в країні, оскільки компанії, що виготовляють літаки вийшли з російського ринку.   

Так, Пасажирський рейс Utair змушений був приземлитися в Західному Сибіру через несправність кондиціонера. Також 6 січня Міжнародний рейс Azur Air до Таїланду з 263 людьми на борту повернувся до Новосибірська через шість годин після зльоту через пошкодження лобового скла.

Пізніше того ж дня внутрішній рейс Red Wings до Єкатеринбурга повернувся в Казань після зльоту через те, що шасі літака не вдалося підняти.

Зазначається, що у Пермі 8 січня лайнер авіакомпанії "Побєда" злетів зі злітної смуги в сніг, через що пілоти перервали рейс до Москви. В аеропорту Пермі повідомили, що пасажири залишаються неушкодженими, а літак не постраждав.

Також повідомляється, що двоє людей загинули, ще четверо отримали поранення внаслідок аварії радянського пасажирського літака Ан-2 на Далекому Сході росії в морозну погоду.

У іншого радянського транспортного літака, ІрАеро Ан-26, двері вантажного відсіку були частково відкриті під час польоту на Далекому Сході росії. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, літак
В тему