10 Січня 2023
Новини

У Франції Жеваго вийшов під заставу в €1 млн

У Франції Жеваго вийшов під заставу в €1 млн

Український бізнесмен Костянтин Жеваго, якого підозрюють у розтраті, вніс заставу в 1 мільйон євро і вийшов з-під варти.

Про це повідомив співрозмовник УП в правоохоронних органах.

"Жеваго вніс заставу. Проживає в Куршевелі. Понеділок - середа - п’ятниця відмічається у відділку. Не може покидати материкову Францію", зазначив співрозмовник.

Нагадаємо, французький суд у четвер, 5 січня, переніс слухання щодо екстрадиції українського бізнесмена та колишнього народного депутата Костянтина Жеваго в Україну на 19 січня.

Мільярдер у суді заявив, що справа проти нього є політичною. Жеваго запропонував внести заставу в мільйон євро, а також інші гарантії. Суд надав йому таку можливість. 

До слова, 27 вересня 2019 року Жеваго повідомили про підозру у рамках розслідування кримінального провадження про розтрату $113 млн коштів банку "Фінанси та кредит". Також підозри оголосили низці топменеджерів банку.

9 жовтня 2019 року повідомлялося, що бізнесмена оголосили в розшук по Україні. В липні 2021 року ДБР повідомило, що Жеваго оголошено у міжнародний розшук Інтерполу.

27 грудня 2022 року поліція Франції затримала Жеваго на гірськолижному курорті Куршевель. Суд у Шамбері за поданням ДБР виніс рішення про екстрадиційний арешт Жеваго.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: франція, війна з Росією
В тему