9 Січня 2023
Новини

Яка нині ситуація в регіонах України

Яка нині ситуація в регіонах України
Херсонщину, Харківщину, Миколаївщину, Дніпропетровщину, Донеччину, Сумщину та Запорізьку область упродовж 8 січня та в ніч проти 9 січня обстрілювали російські війська.

Херсонська область: окупанти 77 разів обстріляли територію Херсонщини. Мирні населені пункти області атакували з артилерії, реактивних систем залпового вогню та мінометів.

Херсон росіяни обстріляли 21 раз, вони продовжують бити по житлових кварталах міста. Ворожі снаряди поцілили в приватні та багатоквартирні будинки.

Протягом 8 січня три людини отримали поранення різного ступеня тяжкості внаслідок обстрілів, повідомив голова ОВА Ярослав Янушевич.

Донецька область: станом на ранок 9 січня на Волноваському напрямку зафіксовані періодичні артобстріли Вугледара та околиць Водяного, Пречистівки і Богоявленки. Ніхто не постраждав, розповів голова Донецької ОВА Дмитро Кириленко.

На Горлівському напрямку одна людина зазнала поранень та 3 будинки пошкоджено у Парасковіївці Соледарської громади. Соледар за добу зазнав 10 обстрілів, пошкоджено крамницю. Також під обстрілами опинилися околиці Часовоярської громади, обійшлося без жертв.

На Лисичанському напрямку протягом доби обстріли відбулися у Сіверську та Серебрянці Сіверської громади, а також у Торському і Зарічному Лиманської громади. Без постраждалих. Інформація про руйнування уточнюється.

російські окупаційні війська протягом 8 січня грудня вбили двох цивільних жителів Донецької області, ще двох — поранили.

Харківська область: за даними Харківської ОВА, минулої доби, 8 січня, росіяни з артилерії, танків та мінометів вели обстріли населених пунктів Чугуївського та Куп'янського районів. Зокрема під російським вогнем перебували Куп'янськ, Вовчанськ, Дворічна, Стариця, Мілове, Першотравневе та інші населені пункти області.

У Куп'янську внаслідок ударів пошкоджено господарчі споруди, сталася пожежа. У селі Вовчанські Хутори Чугуївського району через обстріли зруйновано приватний житловий будинок. Протягом доби постраждалих від ворожих обстрілів не зафіксували.

Дніпропетровська область: станом на ранок 9 січня росіяни двічі обстріляли Нікопольський район з важкої артилерії. Під вогнем опинилися дві громади — Червоногригорівська та Марганецька. Окупанти скерували туди щонайменше десяток снарядів.

Люди не постраждали, повідомив голова Дніпропетровської ОВА. Наслідки ударів з’ясовуються.

Миколаївщина: у Миколаївському районі 8 січня окупанти завдавали артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає, розповів очільник ОВА Віталій Кім.

Запорізька область: за даними Запорізької ОВА, протягом 8 січня росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Оріхів, Гуляйполе, Дорожнянка, Малинівка, Новоандріївка, Лугівське, Щербаки, Кам'янське, Малі Щербаки, Степове, Залізничне, Ольгівське, Новоданилівка, Чарівне, Магдалинівка, Мала Токмачка, Білогір'я, Степове, Плавні.

До місцевої влади надійшли 6 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф.

Сумщина: після 21:00 8 січня росіяни обстріляли Середино-Будську громаду зі ствольної артилерії самохідних артилерійських установок. Також близько опівночі ударили по Зноб-Новгородській громаді із САУ.

Після 07:00 9 січня окупанти обстріляли Есманьську громаду з артилерії. Обійшлося без постраждалих, повідомив очільник Сумської ОВА Дмитро Живицький. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, війна з Росією
В тему

Останні матеріали