6 Січня 2023
Новини

У білорусі та Криму росія може вчинити ядерні провокації - розвідка

У білорусі та Криму росія може вчинити ядерні провокації - розвідка
У білорусі та в тимчасово окупованому Криму росія може вдатися до ядерних провокацій.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі FREEДОМ.

«Є інформація, що тимчасово окупований Крим і територія сучасної білорусі розглядаються путіним для проведення такого роду провокацій. Уся ця інформація відстежується», — сказав Юсов.

А перед тим в українській розвідці заявляли, що в тимчасово окупованому Криму розташовуються російські носії ядерних боєприпасів наземного, повітряного та морського базування.

«Сподіваємося, міжнародна спільнота зможе вплинути на керівництво країни-окупанта, аби не призвести світ до ядерної катастрофи. Україна також враховує різні варіанти розвитку подій», — казав інший представник ГУР МО Андрій Черняк.

Крім того, воєнна розвідка України наголошує, що знає про всі місця зберігання та переміщення російської ядерної зброї.

До речі, під час оголошення в росії мобілізації 21 вересня президент рф володимир путін заявив, що це нібито росії погрожують ядерною зброєю. «Ті, хто веде ядерний шантаж проти рф, повинні пам'ятати, що роза вітрів може розвернутися в їхній бік», — сказав путін.

російський президент пригрозив, що в разі загрози територіальній цілісності рф готова «використати всі наявні в себе засоби. Це не блеф».

Після цього США попередили росію про «катастрофічні наслідки» в разі ядерного удару. Зокрема, про можливі наслідки повідомили особисто путіна.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг 13 жовтня заявляв, що використання росією будь-якої ядерної зброї в Україні матиме наслідки, не уточнюючи, які саме. Водночас високий представник ЄС із питань політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що в такому разі росія отримає від Заходу відповідь, яка знищить її армію. Проте ця відповідь не буде ядерною.

А втім, союзники України вважають малоймовірним, що путін усе-таки наважиться на ядерний удар.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, білорусь, крим
В тему

Останні матеріали