4 Січня 2023
Новини

Поїздка в окуповані Донецьк і Маріуполь: за ведучу телеканалів Медведчука взялася СБУ

Поїздка в окуповані Донецьк і Маріуполь: за ведучу телеканалів Медведчука взялася СБУ

Щодо ексведучої телеканалів Віктора Медведчука NewsOne, "112 Україна" та ZIK Діани Панченко почали досудове розслідування через її поїздку в окуповані Донецьк і Маріуполь для зйомок "пропагандистського репортажу".

Про це повідомили народний депутат з фракції "Голос", перший заступник голови парламентського комітету з антикорупційної політики Ярослав Юрчишин у соцмережах.

За його словами, в грудні він подав депутатські звернення до СБУ та ГПУ щодо матеріалу Панченко, який порушує нацбезпеку України та виправдовує російську агресію. Тепер прийшла відповідь.

"Рашистка Діана Панченко вже отримала свій подарунок — відкрите кримінальне провадження. Йо-хо-хо, як то кажуть.

Що ж, друзі, 2023 рік починає приносити результати. У грудні колишня ведуча промосковських медведчуківських телеканалів Діана Панченко приїхала до окупованих рашистами територій на сході України. Де зняла пропагандистський репортаж з Маріуполя та Донецька.

Я офіційно звернув на це увагу Служби безпеки України та Офісу генерального прокурора. Результат: Служба безпеки вже відкрила кримінальне провадження щодо пропагандистки. Свята вже прийшли, Діано. Пора їх зустрічати за святковим столом на допиті", - зазначив Юрчишин.

Доказ вище сказаного Юрчишин опублікував у своєму телеграм-каналі:

Як повідомляє "Детектор медіа", Діана Панченко уже відреагувала на ці звинувачення. Вона заявила, що виїхала з Києва в середині серпня, а потрапити на окуповані росією території їй "допомогли друзі". За її словами, вона "зараз перебуває не в Україні", але більшість часу проводить "на Донбасі".

Нагадаємо, на початку грудня Діана Панченко повідомила, що поїхала до окупованого Донецька. 15 грудня вона оприлюднила фільм з тимчасово окупованих Донецька та Маріуполя. Також Панченко записала розмову з полоненими українськими військовослужбовцями Сергієм Мироненком та бійцем полку "Азов" Михайлом Швецом.

Джерела "Детектора медіа" у правоохоронних органах повідомили, що Панченко не могла опинитися на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської області в законний спосіб. Вона виїхала з України в серпні через один із діючих пунктів пропуску на кордоні України і більше не поверталася.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, маріуполь, донецьк, віктор медведчук, телебачення
В тему

Останні матеріали