2 Січня 2023
Новини

Українці почали менше споживати світла: що це дасть

Українці почали менше споживати світла: що це дасть
В Україні повністю контрольована ситуація в енергосистемі станом на 11:00 2 січня.
Тепла погода сприяє зниженню споживання як на свята, так і будні дні. Відповідно, зменшилася необхідність застосування обмежень у денні години доби. Про це повідомила пресслужба «Укренерго».

Водночас там нагадують, що у ніч проти 2 січня російсько-окупаційні війська знову атакували дронами енергетичну інфраструктуру. Внаслідок цього є пошкодження.

Через нічну атаку також ускладнилася ситуація з електропостачанням у Києві та центральному регіоні, у зв’язку з чим застосовуються аварійні відключення. Відновлювальні роботи вже тривають. Загалом з лютого українська енергосистема зазнала вже 11 хвиль масованих ракетних та 14 безпілотних атак, які завдали значних пошкоджень генерації та магістральним мережам.

Диспетчерський центр «Укренерго» довів ліміти споживання до областей на вечірній час задля попередження додаткових аварій. Працівники «Укренерго», виробники електроенергії та оператори систем розподілу продовжують відновлювати пошкоджені об’єкти для забезпечення живлення споживачів та підвищення його надійності.

«Будь ласка, відповідально споживайте електроенергію. Не забуваємо також про цілі ворога занурити українців у темряву. Енергетики готові протидіяти цьому та за будь-яких умов відновлювати пошкоджене», — зазначили у компанії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, електроенергія
В тему

Останні матеріали