1 Січня 2023
Новини

росіяни можуть посилити атаки дронами: чому?

росіяни можуть посилити атаки дронами: чому?

росія може атакувати Україну дронами, доки готується до нового масованого ракетного удару. 

Про це попередила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, - пише TSN.ua.

Вона попередила, що окупанти отримала партію дронів від Ірану і можуть використати їх для атак України.

"Кораблів зараз у Чорному морі у ворога поменшало суттєво, у них залишилося всього 5, і ракетоносії в пунктах базування. На бойовому чергуванні їх немає. Але ж ми пам'ятаємо, що вони перед цим відпрацювали, дуже багато "Калібрів" використали, саме тому потребують часу на переспорядження. Зараз, готуючись до цього (атак - ред.), цілком імовірно будуть використовувати ще дронові атаки, а тим часом підтягувати ракетоносії", - розповіла Гуменюк.

За словами Гуменюк, південний регіон є "транзитним" для російських ракет, тож від роботи ППО залежить чи долетять ракети вглиб України.

"Зараз ворог намагається тероризувати райони, прилеглі до лінії фронту - Запорізький напрямок, Дніпропетровську область (Нікопольський район) тощо", - сказала речниця.

Вона додала, що загалом ситуація залишається досить напруженою, але контрольованою. Ефективна відсіч українських захисників змушує ворога нервувати та постійно перегруповуватися.

За даними ВМС ЗСУ,  станом на 1 січня 2023 року Росія тримає на бойовому чергуванні у Чорному та Азовському морях шість кораблів, у Середземному морі – п’ять носіїв "Калібрів" із залпом – 72 ракети.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією
В тему