28 Грудня 2022
Новини

Україна планує розробити бойові безпілотники

Україна планує розробити бойові безпілотники
Україна хоче розробити бойові безпілотники, які збиватимуть російські дрони-камікадзе.

Про це міністр цифрової трансформації Михайло Федоров сказав в інтерв'ю The Associated Press.

За словами міністра, загалом Україна вже закупила приблизно 1400 безпілотників, більшість із яких призначені для розвідки. 

«І наступний етап, коли ми більш-менш оснащені розвідувальними безпілотниками, — це ударні безпілотники. Це як дрони, що вибухають, так і безпілотники, які летять на відстань від трьох до десяти кілометрів і вражають цілі», — сказав Федоров.

Він додав, що згодом Україна проводитиме більше операцій з ударними дронами. Також міністр розповів, що в Україні вже розробляють дрони, але деталей цих розробок не назвав. На початку грудня стало відомо, що «Укроборонпром» успішно провів низку випробувань українського ударного безпілотника з дальністю ураження на тисячу кілометрів. У концерні казали, що сподіваються до кінця 2022 року перевірити дрон у бою.

А міністр оборони України Олексій Резніков 8 грудня розповів, що за останні 30 днів до експлуатації в Збройних силах України допустили 7 зразків безпілотників українського виробництва. Раніше армія приймала до експлуатації 1-2 зразки безпілотників на рік.

Наразі на розгляді перебуває ще 19 заявок щодо допуску до експлуатації БПЛА українського виробництва. Рішення щодо них планують ухвалити до кінця року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему