26 Грудня 2022
Новини

Крим повертатимемо і силою, і дипломатією, - Буданов

Крим повертатимемо і силою, і дипломатією, - Буданов
Україна, за словами глави ГУР Міноборони України Кирила Буданова, повертатиме Крим комбінованим шляхом: і силою, і дипломатією.

 Про це він заявив в інтерв'ю Liga.net.

«Але без сили нічого не буде. Наші підрозділи зайдуть туди зі зброєю в руках», — заявив Буданов.

Коментуючи побоювання у західних країнах, що Крим стане «червоною лінією», глава української розвідки заявив, що йому не цікаво слухати думки людей, які не відбивають позицію українського народу.

«Я маю протилежну думку. Ми повернемо назад всі втрачені території. Україна є країною, визнаною в кордонах 1991 року. Хто з цим не погоджується — не погоджується зі світопорядком, який існує з часів закінчення Другої світової війни та з новими засадами ООН», — сказав Буданов.

Журналісти також запитали главу розвідки про карту «розчленованої» росії з його кабінету, де чорним маркером до складу України обведені Курська, Бєлгородська області та Кубань.

На це Буданов зауважив: «Всі бачать те, що вони хочуть бачити. Можливо, це просто широкий маркер. А можливо, і ні».

Карта «розчленованої» росії у кабінеті Кирила Буданова
Карта «розчленованої» росії у кабінеті Кирила Буданова

Нагадаємо, в червні міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна хоче повернути всі свої землі, включно з Кримом, але для цього знадобиться нова зброя від партнерів.

За його словами, повернути окуповані території планують у три етапи. Першим кроком буде стабілізація ситуації на місцях. Другим — відбиття російських військ на позиції до вторгнення 24 лютого. На третьому етапі проводитимуться обговорення з партнерами України щодо звільнення Криму.

Водночас він уточнив, що військовий спосіб повернення Криму не розглядається — зброя буде важелем впливу.

У листопаді президент Володимир Зеленський зазначив, що готовий розглянути варіанти повернення анексованого росією Криму невійськовим шляхом, проте закликає не марнувати час на варіанти, які не передбачають деокупації півострова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, крим
В тему