26 Грудня 2022
Новини

Виключення росії з Радбезу ООН: Україна офіційно порушить це питання

Виключення росії з Радбезу ООН: Україна офіційно порушить це питання
Питання про виключення росії з Ради безпеки ООН та Організації Об'єднаних Націй загалом офіційно порушити планує Міністерство закордонних справ.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів під час телемарафону, - пише hromadske.

«26 грудня ми офіційно виступимо з позицією. У нас запитання дуже просте — чи має право росія залишатися постійним членом Ради безпеки ООН і ООН загалом?» — зазначив він.

Крім того, Кулеба повідомив, що західні партнери стали частіше замислюватися щодо денуклеаризації росії після її поразки.

«Ці питання поки не обговорюють на пресконференціях і в публічних заявах лідерів держав і урядів, але рівнем нижче люди вже ставлять питання — якою має стати росія, щоб вона не становила загрози миру і безпеці», — пояснив міністр закордонних справ.

До слова, зараз представник росії входить до складу постійних членів Радбезу ООН. Це дозволяє росіянам ветувати резолюції, які їм не подобаються. 

Однак, як зазначає Кулеба, росія займає місце постійного члена Радбезу ООН без належних юридичних підстав.

Він зазначив, що виключити росію з Радбезу ООН буде «вкрай непросто». Проте наголосив, що «настав час відвертої аргументованої розмови про узурпацію росією місця в Радбезі ООН та Організації Об'єднаних Націй загалом».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, війна з Росією, оон
В тему