22 Грудня 2022
Новини

В Україні пенсіонери можуть отримати виплати у супермаркетах

В Україні пенсіонери можуть отримати виплати у супермаркетах

Під час повномасштабної війни уряд постійно працює над спрощенням процедури отримання пенсій та інших соціальних виплат.

Про це повідомило Міністерство соціальної політики України. Наприклад, пенсіонери можуть отримати виплати прямо на касах супермаркетів зі своїх банківських рахунків без комісії, інформує УНН.

За словами заступника міністра соціальної політики Віталія Музиченка, українці можуть зняти готівку зі своїх банківських рахунків на касах супермаркетів. Також така можливість поширюється і на пенсійні виплати.

Зазначається, що не кожен населений пункт України має розвинену банківську інфраструктуру, що ускладнює процедуру отримання коштів багатьом громадянам. Для вирішення цієї проблеми людям надано можливість отримати готівку не тільки в банківських відділеннях або банкоматах, але і через каси торгових мереж.

«При розрахунку карткою можна отримати готівку зі свого рахунку. Ви можете в магазині, в якому обслуговуєтеся, купуючи, замовити до 6 тисяч гривень одноразову виплату коштів. І це відбувається без комісії. Це сервіс, який набув поширення і розвивається якраз у період війни», - пояснив заступник.

Нагадаємо, Пенсійний фонд України (ПФУ) 1 грудня провів планові перерахунки пенсій, які проводяться автоматично без додаткових звернень пенсіонерів. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: пенсіонери, Україна, супермаркет
В тему